Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

   Osteolis

Osteolis

innehåller vitamin K2, vitamin D3, kalcium och magnesium

 

Innehåll

2 kapslar Osteolis ger

  • kalcium 600 mg (80% av RDI)
  • magnesium 300 mg (100% av RDI)
  • vitamin D3 7,5 mikrogram (150% av RDI)
  • 45 mikrogram vitamin K2  

Vitamin K2

Vitamin K2 är ett samlingsnamn för en grupp vitamin-K-komponenter som kallas menakinon. De vanligaste menakinonerna är menakinon-4 som är ett syntetiskt framställt vitamin K2 och menakinon-7 som förekommer naturligt.

 

Menakinon-7 förekommer i mat såsom smör, lever och viss ost, men mängderna är inte stora. Däremot finns menakinon-7 i stor mängd i den traditionella japanska maträtten "natto" som är gjord på fermenterade sojabönor. Det är också från fermenterad soja som menakinon-7 framställs.

 

Menakinon-7 tas upp i kroppen till nästan 100 % och har en lång halveringstid, dvs. det bryts ned långsamt. Man får därför lätt upp nivåerna av vitamin K2 i kroppen. Vitamin K2 gör att vår kropp kan tillgodogöra sig kalcium lättare, då det aktiverar ett speciellt protein, osteokalcin, som reglerar benbyggnad.

 

Osteolis

Osteolis är ett nytt kosttillskott med vitamin K2, vitamin D3, kalcium och magnesium i en balanserad sammansättning för ökad bentäthet. Studier har visat att kalcium, magnesium och vitamin D3 ensamma inte har den inverkan på benmassan som man tidigare trott. Det är i kombination med vitamin K2 som dessa ämnen lättare tas upp och används av kroppen. 

 

Osteolis innehåller den dos av vitamin K2 som gett effekt i kliniska studier samt kalcium och magnesium i ett förhållande 2:1 för en bra synergieffekt. Vitamin D3 är tillsatt för ett optimalt optimalt upptag av kalcium i benvävnaden. Osteolis rekommenderas från ca 40 års ålder, 1-2 kapslar per dag.

 

Vitamin K2

En analys av 13 långtidsstudier visar att tillskott av vitamin K2 kan minska risken för lårbensfrakturer med 77 %, frakturer i ryggen med 60 % och andra frakturer med 81 % hos äldre kvinnor och män.

 

Läs studierna och ladda ned dem i PDF-format på www.medicinreferenser.se/Osteolis.html eller klicka här.

 

Läs mer om benskörhet » »

 

Tag kontakt med oss genom kontaktformuläret i sidans toppmeny, eller klicka här.

 

Skicka frågor/kommentarer direkt till Ingemar Joelsson här.

 

 

 

osteolis 

Osteolos -

det kompletta tillskottet

för starkt skelett

 

« Tillbaka