Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

 

Membrasin

är ett kosttillskott för torra och ömtåliga slemhinnor i ögonen, munnen, magsäcken och i underlivet.

Membrasin innehåller

fettsyrorna omega-7 samt omega-3, omega-6 och omega-9 tillsammans med en riklig mängd antioxidanter.

 

Havtornsfrukterna är bärliknande, orangegula skenfrukter

De egentliga frukterna är enfröiga nötter, omgivna av blombottnen.

Informationsbroschyr om Membrasin

Du kan ladda ned en informationsbroschyr om Membrasin. Klicka här »

En helt ny klinisk studie på Membrasin år 2010

Läs studiens sammanfattning. Klicka här »

 

Ladda ned artikeln i sin helhet. Klicka här »

Membrasin - Bakgrund

Inom österländsk folkmedicin har havtornsbär används sedan lång tid tillbaka för att stärka kroppens vävnader, särskilt slemhinnorna. Forskare vid Åbo Universitet i Finland började intressera sig för havtornsbär och deras innehåll för cirka 15 år sedan. Man kartlade innehållet i havtornsbären och fann höga halter av omega-7 fettsyra, men också omega-3, omega-6 och omega-9. Dessutom har bären ett innehåll av antioxidanter och växtsteroler.

 

Havtorn

Havtorn är en buske med vedartad stam som kan bli upp till 6 meter hög. Bladen är silvergrå och blommorna gulgröna medan bären varierar i färg från orange till rödgult.

 

Havtorn härstammar från östra Himalaya. Växtens latinska namn Hippophaë kommer från att nomadernas hästar åt av växten och bären och därigenom fick en stark och glansig päls. Havtorn har en mycket lång historia av medicinsk användning i Asien. Bär, juice och även blad har sedan århundraden använts för att återställa och förbättra funktionen hos kroppens cellmembran, slemhinnor och hud. Redan för 800 år sedan upptäckte man havtornsbärets välgörande effekter vid hudproblem, sårläkning samt mag- och underlivsåkommor av olika slag.

 

Havtorn kallas också för silverbuske i Sverige eller finnbär i Finland. Den växer längs Bottenvikens stränder. Busken kräver stark sol och långa sommardagar. Bären blir rika på C-vitamin, karotiner, växtsteroler och fettsyror.

 

Under flera hundra år har den österländska medicinska traditionen visat att havtornsbär har en läkande effekt. Det finns ett flertal studier genomförda och publicerade i Kina och Ryssland. Med dessa kunskaper som bakgrund påbörjade Professor Heikki Kallio, Institutionen för biokemi och livsmedelskemi, Universitet, Åbo, för 15 år sedan forskningen runt havtornsbär och dess kemiska sammansättning. Ett internationellt samarbete startades med främst Beijings Universitet för att sammanföra den österländska kunskapen om havtornsbär med den västerländska vetenskapliga teknologin.

 

Membrasin - extrakt SBA 24

Den nya forskningen har resulterat i extraktet SBA 24 utvunnet ur havtornsbär, både fruktköttet och frö har använts. Havtornsoljan som finns i Membrasin innehåller fettsyrorna Omega-3, Omega-6, Omega 7 ock Omega-9 i en balanserad blandning mellan fleromättade och enkelomättade fettsyror. Särskilt Omega-7 har visat sig regenerera kroppens cellmembran samt skydda och vitalisera torra slemhinnor.

 

Vad är omega-7?

Omega-7 är en kroppsegen fettsyra, som främst finns i hudens och slemhinnornas cellmembran. Med kroppsegen menas att kroppen själv kan producera den.

Tyvärr minskar mängden Omega7 i vår kropp med åldern men också genom yttre påverkan som stress och dålig kost. Detta innebär att det uppstår brist i cellernas membran, som därmed inte kan fungera tillfredställande i sin roll som skydd mot yttre ämnen. Omega7 har en viktig funktion i att upprätthålla och stabilisera huden och slemhinnornas celler. Membrasin ger ett extra tillskott av den viktiga fettsyran Omega-7 tillsammans med de andra nödvändiga fettsyrorna (omega-3 och omega-6) och cellskyddande ämnen E-vitamin, betakaroten och växtsteroler.

 

Membrasin - innehåll 

Membrasin innehåller samtliga nödvändiga fettsyror tillsammans med antioxidanter och växtsteroler. Kapseln är vegetabilisk.

 

Deklaration per kapsel:

Extrakt SBA 24 med vegetabiliska fettsyror: 500 mg
 varav mättade fettsyror: 120 mg
 varav enkelomättade fettsyror: 205 mg
         varav palmitoleinsyra (Omega-7): 120 mg

         varav vaccensyra (Omega-7): 25 mg
         varav oljesyra (Omega-9): 60 mg
 varav fleromättade fettsyror: 155 mg
         varav alfa-linolen-syra (Omega-3): 65 mg
         varav linolsyra (Omega-6): 90 mg
 Vitamin E (alfa-tokoferol): 2 mg

 

Användning

Kosttillskott för torra och ömtåliga slemhinnor, 2 - 4 kapslar dagligen. Kan intas vid ett eller flera tillällen under dagen. Rekommenderad undeållsdos är 2 kapslar per dag. Membrasin kan tas kontinuerligt under långa tidsperioder.

 

Biverkningar

Som vid alla naturbaserade medel kan magbesvär förekomma på grund av överkänslighet mot växtdelar.

 

Gå till referenslista. Klicka här »

 

Ladda ned informations-broschyr om Membrasin. Klicka här »

 

 

Frågor och kommentarer kan skickas med e-post här.

 

  

 

membrasin 

Membrasin innehåller
Omega-7 fettsyra

 

Membrasin bygger på extraktet

(SBA 24) från Havtornsbär.

 

Informations-film om
Membrasin:

En cirka 3 minuter lång
informationsfilm om Membrasin
 kan du se här.

Det krävs är att du har
Windows Media Player
version 10 eller bättre installerad.
Starta filmen genom att klicka här.

 

HT_flytande_72.jpg

Membrasin finns även i
flytande form

Membrasin flytande kan även användas för lokal applikation
i underlivet.

Observera att oljan är naturligt färgrik!

 

 

 

« Tillbaka